Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Δυο Λευκαδιτόπουλα Έχουν Επιλεγεί για την ΚΒ΄ Σύνοδο της «Βουλής των Εφήβων» -Αναλυτικά τα Ονόματά τους

βουλη


Δύο Λευκαδιτόπουλα, ο Διομήδης Ζάκκας από το Γενικό Λύκειο Νυδριού και ο Γεράσιμος Μελάς από το Μουσικό Σχολείο Λευκάδας, έχουν επιλεγεί, μετά από κλήρωση, για να λάβουν μέρος στις εργασίες της ΚΒ΄ Συνόδου (2016-2017) της «Βουλής των Εφήβων», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Ιουλίου 2017.
Η Βουλή των Εφήβων είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων, το οποίο λειτουργεί από το σχολικό έτος 1995-1996 και απευθύνεται στους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας, του απόδημου ελληνισμού και της Κύπρου. Έχει ως κύριο στόχο την καλλιέργεια της θετικής στάσης των νέων, απέναντι στα κοινά καθώς και την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με αρχές, κανόνες και αξίες της Δημοκρατίας.
Για να συγκροτηθεί η Βουλή των Εφήβων, οι μαθητές καταθέτουν κάποιες συγκεκριμένες εργασίες που αξιολογούνται και λαμβάνουν, με βάση αυτές, κλήρους. Στο τέλος των δραστηριοτήτων επιλέγονται με κλήρωση (πραγματοποιείται με βάση τους κλήρους κάθε μαθητή) 300 έφηβοι-βουλευτές, οι οποίοι συγκροτούν τη Βουλή των Εφήβων, και συνεδριάζουν στις αίθουσες της Βουλής των Ελλήνων τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, 260 έφηβοι-βουλευτές προέρχονται από σχολεία της Ελλάδας, 20 από την Κύπρο και 20 από ελληνικά σχολεία της αλλοδαπής.

Φώτο  Ρεπορτάζ    Διονύσιος  Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου