Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας θα Παραστεί στην Κηδεία του Άγγελου Καλκάνη στην Αθήνα

229


Αύριο στις 3.00 το απόγευμα στο πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του
Έφυγε από τη ζωή και θα κηδευτεί αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου στις 3.00 το απόγευμα στο πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών ο πολιτευτής Άγγελος Κ. Καλκάνης, γιος του γνωστού πολιτικού Κωνσταντίνου Καλκάνη.
Ο εκλιπών είχε διατελέσει μεταξύ άλλων επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δήμο Λευκάδας και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ύστερα από πρόταση του προέδρου του κ. Γρ. Γκογκάκη:
1. Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος,
2. Αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου να συμμετάσχει στην κηδεία του και
3. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του δημοτικού συμβουλίου.
Ο Άγγελος Καλκάνης ήταν υποψήφιος με την Ένωση Κέντρου στις πρώτες μεταπολιτευτικές εκλογές της 17ης Νοέμβρη του 1974 όπου είχε λάβει 3.017 ψήφους – Βουλευτής Λευκάδας είχε εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία ο Κωνσταντίνος Σερεπίσος με 7.774 ψήφους και δεύτερος είχε έρθει ο υποψήφιος της Ενωμένης Αριστεράς Αντώνης Ρουπακιώτης με 4.493 ψήφους.
Στις εκλογές της 3 Νοέμβρη του 1963 είχε λάβει ως υποψήφιος της Ένωσης Κέντρου 4.405 ψήφους και κατετάγη τρίτος μετά τον υποψήφιο της ΕΡΕ Αθανίτη Χρήστο, που είχε εκλεγεί βουλευτής με 7.162 ψήφους και τον Ξενοφώντα Γρηγόρη, υποψήφιο της ΕΔΑ, που είχε έρθει δεύτερος με 6.205 ψήφους, ενώ στις εκλογές του 1964 λόγω της μεταβολής στη δεύτερη και την τρίτη κατανομή είχε κερδίσει αρχικά την έδρα στη Λευκάδα από τον υποψήφιο της ΕΔΑ Ξενοφώντα Γρηγόρης, αλλά τελικά την έχασε με απόφαση του Εκλογοδικείου, τον Ιούλιο του 1964, και την κατέλαβε ο Ξενοφών Γρηγόρης.
Στο τέλος της δεκαετίας του 1970 είχε διατελέσει επί κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου