Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Προκαλεί η Τουρκία! Ασκήσεις με Βολές Νοτιοδυτικά της Πάφου [χάρτης]

 

- Με δύο παράτυπες NAVTEX, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει δεσμεύσει θαλάσσια ζώνη έκτασης περίπου 20.000 τ. χλμ.
- Τουρκικό πλοίο μεταξύ των ωρών 4.00-8.00 το πρωί θα βυθίσει υποβρύχια συσκευή 80 χλμ νοτιοδυτικά της Πάφου.
- Ασκήσεις με βολές στην ίδια θαλάσσια περιοχή

Με δύο νέες παράτυπες NAVTEX, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, έχει δεσμεύσει θαλάσσια ζώνη έκτασης περίπου 20.000 τετρ. χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Κύπρου για αύριο. Συγκεκριμένα, με την πρώτη ειδοποίηση ενημερώνει ότι πλοίο του Πολεμικού της Ναυτικού σε περιοχή περίπου 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάφου και μεταξύ των ωρών 4.00 – έως 8.00 το πρωί, θα βυθίσει υποβρύχια συσκευή. Στην ευρύτερη περιοχή αυτή την περίοδο, με την έγκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμερικανικό ειδικό σκάφος ποντίζει υποβρύχια καλώδια για λογαριασμό των Βρετανικών Βάσεων.
Με την δεύτερη παράτυπη NAVTEX, ενημερώνει ότι στην θαλάσσια περιοχή που δέσμευσε, θα διεξάγει επίσης αύριο ασκήσεις με βολές από τις 9.00 μέχρι και τις 11.00.


Αξίζει να υπενθυμίζουμε ότι από την Κυριακή του Πάσχα, μέχρι και τις 26 Απριλίου με ΝΟΤΑΜ έχει δεσμεύσει μεγάλες περιοχές από βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου, έχουν δεσμεύσει μεγάλες περιοχές από τον Απόστολο Αντρέα μέχρι και το Καστελόριζο για αεροναυτικές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης.
Πηγή: Φιλελεύθερος


Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου