Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας στο Συλλαλητήριο στις 7 Απρίλη

12_apergia_8_dek

Στις 7.00 μ.μ. μπροστά στην Εθνική Τράπεζα

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας-Βόνιτσας στις 7 Απρίλη, 7 μ.μ. μπροστά από την Εθνική Τράπεζα καλεί το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 7:00μ.μ.
Συνάδελφοι-σες
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με ΕΕ, ΔΝΤ φέρνει για μία ακόμα φορά, νέα δυσβάστακτα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και του λαού. Τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση δεν έχουν τελειωμό.
Ετοιμάζει νέες μειώσεις στους μισθούς, νέα χαράτσια και φοροληστεία. Η επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας και γενικότερα στη συνδικαλιστική δράση, έχει στόχο να απολύουν, να τρομοκρατούν κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι.
Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:
  • Απελευθέρωση απολύσεων. Εφαρμογή του ν. Βερναρδάκη για απολύσεις στο Δημόσιο μέσω της αξιολόγησης και της στοχοθεσίας, για όσους αξιολογούνται από 0 – 24 (ν.4369/2016).
  • Στο τέλος του χρόνου καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο με παραπέρα μισθολογική καθήλωση, πάγωμα μισθολογικών κλιμακίων, κατάργηση εφάπαξ, κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!
  • Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης δηλαδή της δουλειάς λάστιχο με 300 – 400 ευρώ μισθό!
  • Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του λεγόμενου μη μισθολογικού κόστους που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!
  • Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000!
  • «Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.
  • Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικήςδράσης.
Ο κατάλογος είναι μακρύς. Ο νέος γύρος επίθεσης είναι αποφασισμένος εδώ και καιρό από την κυβέρνηση, το κουαρτέτο, ΕΕ και ΔΝΤ, το ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Θέλουν με κάθε τρόπο ακόμα πιο φτηνά εργατικά χέρια. Θέλουν να καταργήσουν ότι έχει απομείνει σε εργατικό δικαίωμα και απαιτούν να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να συνεχίζεται απρόσκοπτα η συντριβή των δικαιωμάτων του λαού.
Συνάδελφοι-σες
Με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας, να πούμε τέρμα οι θυσίες για το κεφάλαιο. Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια. Λέμε φτάνει πια.
Σας καλούμε στο συλλαλητήριο στις 7 Απρίλη, 7 μ.μ. μπροστά από την Εθνική Τράπεζα για να δηλώσουμε όλοι μαζί ότι δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες και τα δικαιώματά μας.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει».
12 

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ  Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου