Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Σαν Σήμερα το 1959 Δήμαρχος Λευκάδας Εκλέγεται ο Δ. Γιαννουλάτος

AO.85.6
 Το παλιό Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία της πόλης της Λευκάδας

Σαν σήμερα το 1959 διεξάγονται δημοτικές και κοινοτικές εκλογές στην Ελλάδα.
Δήμαρχος Λευκάδας με τον συνδυασμό «Φιλοπρόοδος» εκλέγεται με 1.303 ψήφους ο Δ. Γιαννουλάτος, ενώ ο Ι. Μελάς έλαβε 991 ψήφους και ο Α. Τζεβελέκης 748 ψήφους.
«Οι δύο τελευταίοι έθεσαν πολιτικόν ζήτημα», γράφει εφημερίδα της εποχής (Ελευθερία, Φύλλο της Τρίτης 7 Απριλίου 1959), χωρίς όμως να διευκρινίζεται αναλυτικά ποιο ήταν το «πολιτικό ζήτημα». Σε άλλη εφημερίδα (Μακεδονία) ο Ι. Μελάς αναγράφεται ως Τ. Μελάς και το όνομα του συνδυασμού του ήταν «Ανεξαρτησία και έργα». Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στο Δήμο Λευκαδίων ήταν 4.234 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια 3.042.
Στην ίδια εφημερίδα (Φύλλο της Τετάρτης 1 Απριλίου 1959) διαβάζουμε για το διορισμό των ανώτατων στρατιωτικών εποπτών για τις εκλογές:
«Δια διαταγής του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Γ. Θεμελή διορίζονται ως ανώτατοι στρατιωτικοί επόπται δια την τήρησιν της τάξεως κατά τας δημοτικάς εκλογάς οι κάτωθι:
Ο υποστράτηγος διοικητής 8ης Μεραρχίας δια την περιοχήν Ηπείρου, Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, Νήσων Κερκύρας και Λευκάδος, ήτοι των νομών Ιωαννίνων, Πρεβέζης, Θεσπρωτίας, Άρτης, Κερκύρας, Λευκάδος και Αιτωλοακαρνανίας.»

Φώτο   Ρεπορτάζ     Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου