Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Θα Έκανε Πάσχα στις Φυλακές για 1.000 Ευρω Αλλά Συμπολίτης μας του Χάρισε την Ελευθερία του

- Πολίτης από το Τρόοδος κινητοποιήθηκε όταν άκουσε την Δ/ντρια των Κεντρικών να μιλά για την περίπτωση
- Συμπολίτης μας θα έκανε Πάσχα εντός Κεντρικών Φυλακών, για χρέος 1.275 ευρώ
- Και δεύτερη περίπτωση κρατουμένου που αφέθη ελεύθερος κατόπιν παρεμβάσεως πολιτών
- Ειδική μέριμνα για Επιτάφιο, φλαούνες και σούβλα από την Διεύθυνση των Φυλακών

 Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση πολιτών μόλις πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι συμπολίτης μας θα έκανε Πάσχα στις Φυλακές, επειδή χρωστά 1.275 ευρώ.
Σύμφωνα με άρθρο του Μιχάλη Χατζηβασίλη για την εφημερίδα "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ", ένας συμπολίτης μας από την περιοχή του Τροόδους, συγκινημένος κινητοποιήθηκε όταν άκουσε την Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους να αναφέρεται από ραδιφώνου από την συχνότητα του ΡΙΚ στην περίπτωση ανδρός ο οποίος παρέμενε έγκλειστος των φυλακών για χρέη, που αφορούσαν σε διατροφές, ενώ η οικονομική του κατάσταση ήταν τόσο άθλια ώστε η διοίκηση των Κεντρικών προχώρησε στην αγορά ειδών ένδυσης και υποδημάτων για τις ανάγκες του! Αξίζει να αναφερθεί εξάλλου, πως πέραν του συμπολίτη μας από το Τρόοδος, ακόμα ένας πολίτης έδειξε ενδιαφέρον για την περίπτωση του εν λόγω φυλακισμένου. 

Χθες, λίγο μετά το μεσημέρι κατεβλήθη εν τέλει το ποσό των €1.275 και ο χρεώστης αφέθη ελεύθερος, ενώ προχθές, δεύτερο πρόσωπο που κρατείτο για οφειλές εξηύρε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και επίσης αφέθηκε ελεύθερο.

Αυτή τη στιγμή κρατείται στις Φυλακές μόνο ένας αλλοδαπός χρεώστης, ο οποίος θα προβεί σε διακανονισμό ώστε να πληρώνει με δόσεις τα χρέη του και να αφεθεί κι αυτός ελεύθερος, ενώ επίσης προχθές ακόμα 53 κατάδικοι αφέθησαν να αναπνεύσουν αέρα ελευθερίας, με προεδρική χάρη λόγω των εορτασμών του Πάσχα, των οποίων η ποινή θα έληγε μέχρι τον Ιούνιο.

Εξάλλου, όπως πληροφορούμαστε από το εν λόγω δημοσίευμα γιορτινό θα είναι το τραπέζι των φυλακισμένων, καθώς η διεύθυνση των Φυλακών μερίμνησε όπως υπάρξει Επιτάφιος, και για τις επόμενες ημέρες φλαούνες, ακόμα και σούβλα. Επίσης, άξιον μνείας είναι το γεγονός πως σήμερα, ημέρα κορύφωσης των Παθών του Θεανθρώπου, γυναίκες φυλακισμένες θα στολίσουν τον Επιτάφιο ο οποίος θα περάσει απ’ όλες τις πτέρυγες, θα διενεργηθούν πασχαλινά παιχνίδια, ενώ θα υπάρξουν και πρόσθετα επισκεπτήρια για τους κατάδικους.


Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου