Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Μυρτώ Αλικάκη: Γιατί Xώρισαν με τον Πέτρο Λαγούτη Mετά από 11 Xρόνια

Μυρτώ Αλικάκη: Γιατί χώρισαν με τον Πέτρο Λαγούτη μετά από 11 χρόνια

Η Μυρτώ Αλικάκη μιλά στο περιοδικό People και τη Βένια Καραγιάννη για τη μοναξιά που δεν αντέχει, τους δύο γιους της και τη σχέση με τον πατέρα τους, Πέτρο Λαγούτη.
Η Μυρτώ Αλικάκη έγινε γρήγορα γνωστή. Ήταν μόλις 21 όταν έγινε αναγνωρίσιμη μέσα σε λίγες μέρες, χάρη στο ρόλο της στην Αναστασία. Έκανε νωρίς –σχετικά– ένα γάμο. Στα 30 της είχε το πρώτο της παιδί. Αναρωτιέμαι αν, κάνοντας ένα μικρό φλας μπακ, θα άλλαζε κάτι. «Όλα θα τα έκανα όπως τα έκανα» μου λέει. «Μια μικρή αλλαγή μόνο, ίσως να είχα φύγει στο εξωτερικό για σπουδές. Αλλά βγήκα γρήγορα στη δουλειά και παντρεύτηκα σχετικά μικρή για τα δεδομένα της εποχής και του επαγγέλματός μου. Όμως η οικογένεια δεν με πήγε πίσω. Σίγουρα έχασα δουλειές, αλλά δεν το αναλογίστηκα ποτέ. Το να έχεις την εμπειρία της μητρότητας είναι ανεκτίμητο πράγμα και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Από μικρή ήθελα να κάνω οικογένεια».


Εγώ πάλι είχα την εντύπωση ότι ήταν ένα πιο μοναχικό, ανεξάρτητο πλάσμα… «Είμαι ανεξάρτητη και ξέρω ότι και μόνη μου να είμαι θα τα βγάλω πέρα. Μου αρέσει πολύ η μοναχικότητα, μου αρέσει να είμαι μόνη μου, αλλά δεν μου αρέσει η μοναξιά. Δεν εννοώ να έχω ένα σύντροφο, αλλά να έχω ανθρώπους που να αγαπάω. Δεν μπορώ τη μοναξιά, θέλω να ανήκω σε μια οικογένεια. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς παιδιά». Από πολύ νωρίς όμως μπήκε σε μια πορεία δύσκολη, μακριά από μια ανέμελη ζωή. «Δεν ένιωθα ποτέ έλξη για την ανέμελη ζωή. Μου αρέσουν οι προκλήσεις κα οι δυσκολίες. Θεωρώ ότι μια γεμάτη ζωή δεν μπορεί να είναι ανέμελη, γιατί δεν μαθαίνεις ποτέ ποιος είσαι αν δεν αναλάβεις τις ευθύνες σου, αν δεν ρισκάρεις, αν δεν δοκιμαστείς, αν δεν βάλεις τα δυο σου πόδια σε ένα παπούτσι. Είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό το ταξίδι κι εγώ θέλω να το κάνω. Έχω ζοριστεί πολλές φορές, αλλά αυτό το θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της εξέλιξης. Αυτό που με έχει ζορίσει πιο πολύ –επειδή το να μεγαλώσεις δυο παιδιά σημαίνει ότι πρέπει να βγάζεις και πολλά χρήματα και επειδή τα πράγματα δυσκόλεψαν τα τελευταία χρόνια– είναι η οικονομική δυσκολία. Έχω κουραστεί τα τελευταία χρόνια, δουλεύω πάρα πολύ και μέσα σε αυτό μπορεί και να ζορίστηκα από μια ανάγκη να ξεσκάσω και να χαλαρώσω, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω».

«Με τον Πέτρο είμαστε οικογένεια»
Η Μυρτώ με τον Πέτρο μέτρησαν 11 χρόνια κοινής ζωής. Τα τελευταία όμως έξι χρόνια δεν είναι μαζί – αν και δεν έχουν πάρει επίσημα διαζύγιο. «Πράγματι, δεν έχουμε πάρει διαζύγιο, γιατί όλα αυτά έχουν για μένα ένα συμβολικό χαρακτήρα και δεν έχω πολύ σχέση με τους τύπους. Εμείς το αμελήσαμε. Τι να το κάνω άλλωστε, αφού όλα είναι τακτοποιημένα; Αν κάποιος από τους δυο θέλει να ξαναπαντρευτεί, το διαζύγιο μπορεί να βγει σε γρήγορο χρονικό διάστημα». Τι χαλάει όμως στα αλήθεια ένα γάμο; «Η καθημερινότητα είναι ένα ζήτημα. Αλλά απλά και πρακτικά αν το δεις, είναι πολύ δύσκολο δυο άνθρωποι να είναι μαζί κάθε μέρα για όλη τους τη ζωή με ισορροπημένο τρόπο. Έχεις ανάγκες που δεν μπορεί να σου τις καλύψει ο άλλος και δεν μιλάω για το ερωτικό κομμάτι, αλλά για άλλα πράγματα, όπως, για παράδειγμα, ότι ο ένας μπορεί να εξελίσσεται και ο άλλος να μένει πίσω. Πρέπει να τα έχεις πολύ καλά με τον εαυτό σου για να είσαι με κάποιον καλά επί χρόνια, είναι μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Υπάρχουν πολλοί που το καταφέρνουν να χωρίσουν και να είναι καλύτερα από ό,τι ήταν πριν. Εμείς χωρίσαμε γιατί κανείς μας δεν ήταν καλά. Από την ώρα που γλιτώσαμε από αυτό σταδιακά βρήκαμε έναν άλλο τρόπο να είμαστε μαζί γονείς και σύντροφοι με έναν τρόπο. Δηλαδή, θα συμβεί κάτι του Πέτρου και εγώ δεν θα τρέξω; Ή το αντίστροφο; Είμαστε μια οικογένεια. Το ότι δεν ζούμε στο ίδιο σπίτι δεν σημαίνει κάτι. Ξέρω πολύ λίγα ζευγάρια που ζουν στο ίδιο σπίτι και είναι ευτυχισμένα και τους βγάζω το καπέλο». Ο Πέτρος όμως πώς είναι σαν μπαμπάς; «Είναι πολύ τρυφερός και με βοηθάει πολύ, παρόλο που δεν είμαστε μαζί. Έχουμε μια ανθρώπινη, ωραία σχέση μεταξύ μας και αυτό ανακουφίζει τα παιδιά. Και οι δύο τα ακούμε, δεν τα κρίνουμε, δεν τους κατευθύνουμε εκεί που θέλουμε εμείς. Δεν νιώθουν δηλαδή ότι έχουν απέναντί τους έναν εχθρό».

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί 

Φώτο  Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερ   Sakis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου