Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Παράνομο Ρίξιμο Μονομπλόκ στο Αλιευτικό Καταφύγιο στον Κόλπο Βλυχού-Γενίου στη Λευκάδα - Βίντεο

Αδιαφορία των τοπικών Αρχών παρά τις καταγγελίες
Το παράνομο ρίξιμο μονομπλόκ στο αλιευτικό καταφύγιο στον κόλπο Βλυχού-Γενίου καταγγέλλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βλυχού-Γενίου «Θέαλος», οποίος επισημαίνει επίσης την αδιαφορία των αρμόδιων Αρχών, που παρότι είχαν ειδοποιηθεί για το συμβάν … «μη μου τους κύκλους τάραττε».

Αναλυτικά η ενημέρωση:
«Πριν από δύο μήνες περίπου, η Κτηματική Υπηρεσία μας ζητούσε να δώσουμε ονόματα όσων ρίχνουν μονομπλόκια στον κόλπο ΒΛΥΧΟΥ-ΓΕΝΙΟΥ. Σήμερα (σ.σ. χθες) ανερυθρίαστα ρίχτηκαν δύο και μάλιστα στο αλιευτικό καταφύγιο και παρότι ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές δεν ανταποκρίθηκαν.
Έχουμε στη διάθεση όλων των αρμοδίων αρχών αποδεικτικά στοιχεία. Επιτέλους ας σεβαστούν κάποιοι το περιβάλλον τους επαγγελματίες και τους κατοίκους.
Αναρωτιόμαστε αν θα μπορούσαν σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο;;;;;;;».
Και επιτέλους, λέμε εμείς, ας μας πει επιτέλους κάποιος από όλους αυτούς τους αρμόδιους-αναρμόδιους για το ποιος κάνει κουμάντο στο «καρκίνωμα» αυτό, που λέγεται κόλπος του Βλυχού; Είναι η Κτηματική Υπηρεσία; Είναι το Λιμεναρχείο; Είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ή «κάποιες τοπικές μαφίες», που όπως ομολόγησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας 27 Μάρτη ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Κώστας Βλάχος θα πρέπει η τοπική κοινωνία να υψώσει το ανάστημά της για να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη για την ιστορία και τον πολιτισμό του τόπου μας κατάσταση.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Βλάχος ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση:
«Το Βλυχό (το λιμάνι) είναι πραγματικά ένα καρκίνωμα. Είναι το χειρότερο από τα 13 λιμάνια (της Λευκάδας). Εκεί ξέρουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ το τι συμβαίνει. Προχθές ψηφίσαμε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού και μέσα εκεί είναι πρώτο-πρώτο το Βλυχό για τις βυθομετρικές μελέτες. Όπως έχω ξαναπεί πολλές φορές δεν φτάνουν οι τοπογραφικές μελέτες που είναι ήδη έτοιμες απαιτούνται και οι βυθομετρικές για να σταλούν στο υπουργείο και να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις. Το έχω βάλει σε άμεση προτεραιότητα και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε, όταν γίνει η χερσαία ζώνη. Και ξέρετε εκεί τι γίνεται, ξεκινώντας από τα ναυάγια και φτάνοντας και σε κάποιες τοπικές μαφίες που λειτουργούν εκεί και που πρέπει να έρθουμε σε μετωπική ρήξη. Εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα…».

Φώτο  Επιμέλεια    Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου