Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

Νέο Σκοπευτήριο στα Βουρνικά Κατασκεύασε ο Σκοπευτικός Όμιλος Λευκάδας - Φώτο Ρεπορτάζ

IMG_0892

Για την κατασκευή ενός νέου σκοπευτηρίου, στα Βουρνικά, ενημερώνει ο Σκοπευτικός Όμιλος Λευκάδας, ο οποίος ιδρύθηκε το 2000 και έχει διοργανώσει μάλιστα διασυλλογικούς αγώνες ενώ έχει επίσης στο ενεργητικό του, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, 2 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Πρακτικής Σκοποβολής που διεξήχθησαν στην Λευκάδα. Προσωπικά πρώτη φορά ακούμε να γίνεται λόγος για το σύλλογο αυτό, οπότε ισχύει, μάλλον, το «όσο ζεις μαθαίνεις»…
IMG_0888

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε πως ο Σκοπευτικός Όμιλος Λευκάδας ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου σκοπευτηρίου.
Βρίσκεται 200 μέτρα δίπλα από το παλιό, στο Δ.Δ. Βουρνικά της Δ.Ε. Απολλωνίων του Δήμου Λευκάδας. Σύντομα θα λειτουργήσει με σκοπό την καλλιέργεια του αθλήματος της σκοποβολής.
IMG_0889
Ενός αθλήματος που είναι επάξια καταταγμένο στα Ολυμπιακά Αγωνίσματα και που ενώ κάποτε ήταν άγνωστο στη χώρα μας, σιγά-σιγά απέκτησε φίλους μέσω της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΣΚΟΕ) και τους κατά τόπους Σκοπευτικούς Ομίλους.
IMG_0890
Σήμερα, το αγώνισμα είναι γνωστό σε όλους μας μέσα από τις μεγάλες νίκες της Άννας Κορακάκη στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η εικοσάχρονη αθλήτρια, έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά 2 μετάλλια στην ίδια διοργάνωση από το 1912. Κέρδισε Χρυσό στο πιστόλι 25m και Χάλκινο στο αεροβόλο 10m.
IMG_0891
Η σκοποβολή είναι ίσως το μοναδικό άθλημα που απευθύνεται σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματικής διάπλασης.
Ο Σκοπευτικός Όμιλος Λευκάδας ιδρύθηκε το 2000. Έχει λάβει μέρος και έχει διοργανώσει διασυλλογικούς αγώνες κι έχει στο ενεργητικό του 2 Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Πρακτικής Σκοποβολής που διεξήχθησαν στην Λευκάδα. Στις νέες του εγκαταστάσεις θα καλλιεργηθούν τα αθλήματα:
  • Σταθερού στόχου
  • Πρακτικής σκοποβολής
  • Πήλινου στόχου
  • Παραδοσιακής Τοξοβολίας.
IMG_0893
Ειδικά οι φίλοι μας οι κυνηγοί, στις εγκαταστάσεις μας θα έχουν την ευκαιρία να προπονούνται με τα κυνηγετικά τους όπλα εντός κι εκτός κυνηγετικής περιόδου να ανταγωνίζονται μεταξύ τους να λάβουν δωρεάν μαθήματα ασφαλούς χρήσης των όπλων και κυνηγετικής παιδείας και άλλα πολλά.
Badge
Καλούμε λοιπόν τις νέες και τους νέους, αλλά απευθυνόμαστε κυρίως στους γονείς που αναζητούν μια εναλλακτική για τα παιδιά τους από τις καφετέριες και τις ψηφιακές οθόνες, να έρθουν στις νέες μας εγκαταστάσεις προκειμένου να γνωρίσουν το άθλημα από κοντά.
Πληροφορίες: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ 6932256523».

Φώτο   Ρεπορτάζ     Διονύσιος    Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου