Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Μεγάλο το Ενδιαφέρον Παραγωγών για Γυρίσματα Ταινιών στη Λευκάδα

2

Κινέζων κινηματογραφιστών
Γουρλίδικα πρέπει να ήταν τα γυρίσματα της νέας ταινίας «Τα δάκρυα του βουνού» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία πριν λίγο καιρό στο νησί της Λευκάδας, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Λευκάδας κ. Κ. Δρακονταειδή στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανάλογο ενδιαφέρον για γυρίσματα ταινιών έχουν επιδείξει τόσο η ΕΡΤ (ντοκιμαντέρ) όσο και μια άλλη παραγωγή με θέμα τον Ωνάση και τον Σκορπιό καθώς και ένα Κινέζικο κινηματογραφικό συνεργείο που βρέθηκε για το σκοπό αυτό στη Λευκάδα.
3
Για το τελευταίο αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Λευκάδας:
«Κινέζικο κινηματογραφικό συνεργείο βρίσκεται στη Λευκάδα αυτές τις ημέρες προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες για την παραγωγή ταινίας, στην οποία η Λευκάδα και τα μοναδικά τοπία της θα αποτελούν το κύριο σκηνικό της.
Το συνεργείο αποτελούμενο από τον επικεφαλής της παραγωγής κ. Huang Wenghua, τον σκηνοθέτη Fabio Liu Haiping και παράγοντες της ελληνικής εταιρείας συμπαραγωγής υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής.
1
Ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Απολλωνίων, κ. Χρ. Κατηφόρης, συνόδευσαν το συνεργείο σε πιθανά μέρη, που σύμφωνα με το σενάριο ενδιαφέρουν την παραγωγή, τονίζοντας για άλλη μια φορά, ότι ο Δήμος Λευκάδας ενθαρρύνει και στηρίζει τις παραγωγές ταινιών, καθώς αυτές αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για την περιοχή μας.
Οι κινέζοι κινηματογραφιστές μετά την περιήγησή τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη Λευκάδα, ικανοποιημένοι από τα μέρη που επισκέφθηκαν – σχετικά και με το σενάριο της επικείμενης ταινίας – και ζήτησαν την υποστήριξη του Δήμου κατά την περίοδο των ενδεχόμενων γυρισμάτων».

Φώτο    Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου