Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Παραδέχονται Ότι τον Χειρούργησαν με Χειροπέδες! Η Ανακοίνωση του Νοσοκομείου Πατρών

Παραδέχονται ότι τον χειρούργησαν με χειροπέδες! Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Πατρών

Όχι μόνο δεν το αρνήθηκαν αλλά... προσπάθησαν να "διασκεδάσουν" τις εντυπώσεις από το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, μετά τις αποκαλύψεις ότι χειρουργήθηκε κρατούμενος φορώντας... χειροπέδες!

Η απίστευτη αυτή υπόθεση, αποκαλύφθηκε όταν κρατούμενοι των φυλακών Πατρών, έστειλαν επιστολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, καταγγέλλοντας ''την απαράδεκτη μεταχείριση ασθενούς" συγκρατούμενού τους από τους φρουρούς, αλλά κυρίως από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Στην επιστολή τους, οι κρατούμενοι αναφέρουν ότι έκαναν επέμβαση ανοικτής κοιλίας στον ασθενή, την Παρασκευή 10 Μαρτίου, με τοπική αναισθησία, χωρίς να του αφαιρεθούν οι χειροπέδες, ενώ επειδή η επέμβαση ήταν ανοικτής κοιλίας, ο ασθενής έπρεπε να κρατάει τα χέρια του σηκωμένα ψηλά!
 
Η απάντηση του νοσοκομείου
Στην απάντησή τους, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείο παραδέχονται (!) ότι ο ασθενής χειρουργήθηκε με χειροπέδες αλλά... ένιωθε άνετα λέει!
"Ο ασθενής τοποθετήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι όπου τοποθετήθηκαν τα χέρια του επί του θωρακικού τοιχώματος όπως συνηθίζεται για την διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης. Ρωτήθηκε ο ασθενής εάν νοιώθει αναπαυτικά και η απάντηση ήταν θετική. Μάλιστα του ζητήθηκε να μην κατεβάσει τα χέρια του προς την κοιλιακή χώρα για να μην ξαποστειρώσει το χειρουργικό πεδίο. Η διαδικασία διήρκησε περίπου 10-15 λεπτά" αναμέφερει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον 25χρονο κρατούμενο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο ασθενής έφυγε ικανοποιημένος ενώ παρόντες, ήταν ο νοσηλευτής και στην πόρτα εισόδου στον χώρο των μικροεπεμβάσεων παραβρίσκονταν δύο φύλακες.
"Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση περί εγχείρησης ανοικτής κοιλίας, περί εκθέσεως του ασθενούς σε δημόσια θέα και ότι εγχειρίστηκε με τα χέρια ψηλά είναι αναληθή" λένε από το νοσοκομείο.

 
"Λάθος" κατάλαβε ο γιατρός για τις χειροπέδες...

Όσο τώρα για τις... χειροπέδες; Από το νοσοκομείο, διευκρινίζουν ότι: "Αυτό που είναι αληθές είναι ότι στα χέρια του κρατουμένου, τα οποία ήταν τοποθετημένα στο θώρακα, υπήρχαν χειροπέδες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνειδητή πράξη εκ μέρους του ιατρού εναντίον του κρατουμένου. Απλώς, λανθασμένα, θεώρησε ότι ο ρόλος του περιορίζεται στη μικροεπέμβαση και μόνο".
Στο τέλος της ανακοίνωσης - απάντησης, αναφέρεται ότι "η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και η Ιατρική Υπηρεσία ζητούν δημόσια συγγνώμη. Επειδή το θέμα της διαχείρισης των κρατουμένων είναι πολύ ευαίσθητο ο Διοικητής έχει επεξεργαστεί από καιρού προτάσεις για πρωτόκολλο διαχείρισης κρατουμένων. Αύριο πρόκειται να επισκεφθεί τις φυλακές του Αγίου Ανδρέα, προκειμένου από κοινού με το Διευθυντή και αντιπροσωπεία των κρατουμένων να συζητήσουν ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα παρέχει αφ’ ενός ασφάλεια στους επαγγελματίες υγείας και αφ’ ετέρου θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των κρατουμένων. Το θέμα θα έχει λήξει οριστικά εντός της εβδομάδος".

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου