Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

ΟΗΕ: Πάνω από 5 Εκατομμύρια Σύροι Κατέφυγαν σε Άλλες Χώρες για να Ξεφύγουν από τον Πόλεμο

 ΟΗΕ: Πάνω από 5 εκατομμύρια Σύροι κατέφυγαν σε άλλες χώρες για να ξεφύγουν από τον πόλεμο

Ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν από τη Συρία ξεπέρασε το όριο των πέντε εκατομμυρίων, καθώς η σύγκρουση εισήλθε αυτό τον μήνα στον έβδομο χρόνο της, ανακοίνωσε σήμερα (31.03.2017) η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). 

Ο αριθμός των προσφύγων που έφυγαν από τη Συρία έχει αυξηθεί από τις αρχές του έτους για να φθάσει τα 5.018.167 άτομα έως τις 23 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συνέλεξε η UNHCR. «Ενώ ο αριθμός των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που έφυγαν στα έξι χρόνια του πολέμου στη Συρία ξεπέρασε το όριο των πέντε εκατομμυρίων, η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει περισσότερα για να τους βοηθήσει», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η UNHCR.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της UNHCR, υπήρχαν 4,8 εκατομμύρια σύροι πρόσφυγες στα τέλη του 2016, δηλ. περίπου 250.000 περισσότεροι σε σχέση με τα τέλη του 2015. Αυτό σημαίνει πως ο αριθμός των σύρων προσφύγων αυξήθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες μήνες με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό απ΄ό,τι στο σύνολο του 2016.
Σχεδόν τρία εκατομμύρια από αυτούς κατέφυγαν στην Τουρκία, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNHCR. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κατέφυγαν στον Λίβανο, 657.000 στην Ιορδανία, περισσότεροι από 233.000 στο Ιράκ, περισσότεροι από 120.000 στην Αίγυπτο και σχεδόν 30.000 στις χώρες της Βόρειας Αφρικής. Οι αριθμοί αυτοί δεν περιλαμβάνουν, ωστόσο, τους εκατοντάδες χιλιάδες Σύρους που διέφυγαν προς την Ευρώπη.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν είχε απευθύνει πριν από έναν χρόνο έκκληση στη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τις χώρες που συνορεύουν με τη Συρία να υποδεχθούν τους πρόσφυγες. Είχε ζητήσει τότε από τις ανεπτυγμένες χώρες να υποδεχθούν μισό εκατομμύριο Σύρους. Έως σήμερα, μόνο 250.000 θέσεις κατέστη δυνατό να βρεθούν, σύμφωνα με την UNHCR.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου