Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Πριν 40 Χρόνια Είχαμε Πάει στα… «Αστέρια»!! στη Λυγιά Λευκάδας
Η φωτογραφία είναι πριν 40 χρόνια. Είναι μια Ρolaroib της στιγμής που είχε ξεθωριάσει και με την τεχνολογία του Μιχάλη Γ. Κρητικού το κατάστημα «Εικόνα» σας την παρουσιάζω σήμερα.
Είναι το Πάσχα του 1977 στο εξοχικό κέντρο «ΑΣΤΕΡΙΑ» του Κώστα Παπαδάτου στη Λυγιά Λευκάδας όπου διασκεδάσαμε με μια πολύ καλή ορχήστρα και φάγαμε τα εκπληκτικά φαγητά της Ελπίδας και της Ερμιόνης.
Επιτυχίες όπως, το «Υπάρχω» του Στέλιου Καζαντζίδη το «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου»,του Στράτου Διονυσίου κ.ά. ήταν τα ακούσματα της βραδιάς.
Θα αναφερθώ στα ονόματα αλλά λόγω πολλών συνωνυμιών στο χωριό θα γράψω και τα παρατσούκλια. Άλλωστε κι ο χρόνος μας έχει κάνει αγνώριστους μερικούς.Μπροστά καθιστοί από αριστερά: Φίλιππος Μπάλτσας (Πρασάκιας), Κώστας Σκλαβενίτης (Μαύρος), ‘Αρετος Γεωργάκης, Γιάννης Λάζαρης (Ποιητής), Δημήτρης Λογοθέτης (Τσαντούρης), Παναγιώτης Κολλόκας (Ταμπακέλης), Γιάννης Λογοθέτης (Ταμπιούτσης), Χρήστος Βλάχος και Δημήτρης Κολλόκας (Τάκας).
Πίσω από αριστερά όρθιοι: Αμυδρά διακρίνεται η Ερμιόνη Λάζαρη, Στάθης Κοντοπρίας (Μπαταβιάνος), ο ιδιοκτήτης του κέντρου Κώστας Παπαδάτος ( Μπότσαρης), Ζώης Παπαδάτος (Μπόμπολας), Γιώργος Λογοθέτης (Τζάρας),ο μικρός Παναγιώτης Φλώκος (Τετοιώνης), Φίλιππος Γουρζής (Ντάρας) και Βασίλης Φωτεινός (Καραπάνος).
Τέλος επειδή «την ζωή εκάστου ορίζει η τύχη»,σήμερα δεν βρίσκονται στη ζωή με τη σειρά αναφοράς οι:
Στάθης Κοντοπρίας, Δημήτρης Λογοθέτης και Βασίλης Φωτεινός. Σ αυτούς που χάθηκαν πρόωρα αφιερώνεται από μένα η συγκεκριμένη δημοσίευση.

Κώστας Σκλαβενίτης

Φώτο  Επιμέλεια    Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου