Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Σε Διεθνή Μαθητική Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Συμμετείχε Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας

1_χορωδια_1ου_Γυμνασιου

Την παρουσία της για δεύτερη συνεχή χρονιά έδωσε η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας στην 9η μαθητική συνάντηση σχολικών χορωδιών, στην Καρδίτσα, που αποτελεί τα τελευταία χρόνια μέρος ενός διεθνούς χορωδιακού φεστιβάλ με ιστορία 35 χρόνων, την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στη σκηνή, σε μια κατάμεστη αίθουσα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Καρδίτσας, εκπροσωπώντας άξια το σχολείο και την πόλη μας, παίρνοντας συγχαρητήρια από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Νίκο Ευθυμιάδη, καθώς και από τον παρουσιαστή της εκδήλωσης κ. Αλέξη Κωστάλα.
2_χορωδια_1ου_Γυμνασιου
Ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών που συμμετέχει φέτος στο δεκαπενθήμερο χορωδιακό φεστιβάλ, ξεπερνά τις 5.000, με σχολεία από όλα τα μέρη της Ελλάδας, καθώς και από βαλκανικές χώρες Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία και από τη γειτονική Ιταλία.
Τη χορωδία πλαισίωσε ορχήστρα από τους μαθητές: Μικρώνη Λευτέρη – ηλεκτρική κιθάρα, Αντρέα Κοκόλη – κρουστά, Μήτσουρα Γιώργο – τρομπέτα, Κρητικό Γιώργο – τρομπέτα, Μήτσουρα Άγγελο τρομπόνι.
Η διδασκαλία και η διεύθυνση έγινε από τη μουσικό κα Καζολή Αθανασία.
Η Διεύθυνση του Γυμνασίου ευχαριστεί τον κ. Αθανάσιο Μήτσουρα για την ενοργάνωση και τη συνοδεία στο πιάνο.
3_χορωδια_1ου_Γυμνασιου
Την άλλη μέρα οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα και να γνωρίσουν καλύτερα μια από τις μεγαλύτερες μορφές της ελληνικής μουσικής.
Ο Διευθυντής, καθώς και ο σύλλογος διδασκόντων, δίνουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά της χορωδίας, που αφιέρωσαν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους στις πρόβες, για να εκπροσωπήσουν το σχολείο μας σε μια τέτοια πολιτιστική διοργάνωση.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης   Καθηγητής  Φυσικής - Φροντιστής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου