Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Θερίζει η Ιλαρά στην Ρουμανία- 17 Παιδιά Νεκρά

ilarrraa
 
Στην γειτονική χώρα έχουν χάσει την ζωή τους 17 παιδιά μέσα σε 6 μήνες από επιδημία ιλαράς κυρίως εξαιτίας της αμέλειας των γονιών για τον εμβολιασμό.

Το τελευταίο θύμα της ασθένειας είναι ένα κοριτσάκι ηλικίας 1 έτους στην πόλη Σάτου Μάρε που αποτέλεσε το 17ο θύμα της επιδημίας. Τα στοιχεία που δίνουν οι ρουμανικές αρχές είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά καθώς οι νοσούντες έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.
Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας, Florian Bodog, επισήμανε μιλώντας στον Τύπο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη νόσο είναι πως οι πολίτες είναι πλημμελώς ενημερωμένοι και αμελούν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον εμβολιασμό των παιδιών τους...
Αυτό ίσως αποτελέσει ένα "καλό" μάθημα για τους γονείς - υποστηρικτές του αντιεμβολιαστικού κινήματος που αφήνουν ακόμα και στην χώρα μας τα παιδιά τους χωρίς εμβολιασμό από τον φόβο παρενεργειών που δεν έχουν αποδειχτεί πουθενά.
Οι ειδικοί έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου παγκοσμίως καθώς μέχρι στιγμής τα ανεμβολίαστα παιδιά είναι λίγα και προστατεύονται από τα πολλά που είναι εμβολιασμένα. Κάποια στιγμή, ωστόσο, η κόκκινη αυτή γραμμή θα ξεπεραστεί και θα υπάρξουν μαζικοί θάνατοι παιδιών.

Φώτο  Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ  Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου