Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Έτσι θα Nτύνονται οι Πιλότοι για να Επιβιώνουν στον Πόλεμο του Μέλλοντος - Φώτο Ρεπορτάζ


Η 461η Μοίρα Πτητικών Δοκιμών της στρατιωτικής βάσης Edwards στην Καλιφόρνια δοκίμασε πρόσφατα ένα ειδικό ‘’τζάκετ’’ το οποίο είναι ικανό να κρατά εν ζωή τους πιλότους των F-35 σε περιπτώσεις χρήσεις βιολογικών και χημικών όπλων.
Η δοκιμή αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από μια δεκαετία σχεδιασμού και προετοιμασίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων: ‘’Το ειδικό τζάκετ περιλαμβάνει και μια ειδική μάσκα που είναι ειδικά σχεδιασμένη για τους πιλότους των F-35, αλλά και ειδικό φίλτρο αέρα CB το οποίο καθαρίζει τον αέρα και προφυλάσσει τον πιλότο από την εισπνοή των θανατηφόρων αερίων καθώς περπατά.

Φωτογραφία: F-35


Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και ένα σύστημα επικοινωνίας το οποίο επιτρέπει στον πιλότο να μιλά απευθείας με το προσωπικό έκτακτης ανάγκης, ενώ παράλληλα φοράει το ειδικό τζάκετ και τη μάσκα.

Είναι ένα ειδικό κουτί το όποιο είναι ενσωματωμένο με το σύστημα επικοινωνίας όταν μιλά μέσα από την μάσκα. Ακούγεται σαν τον Ντάρθ Βέιντερ, είπε ο Ντάρεν Κόουλ, Επικεφαλής της 461ης Μοίρας Πτητικών Δοκιμών για τα Συστήματα Ενσωματωμένης Επικοινωνίας.

Η ειδική φόρμα είναι σχεδιασμένη ώστε να κρατά τους πιλότους εν ζωή σε περίπτωση που τα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη χρησιμοποιούν όπλα μαζικής καταστροφής που μολύνουν το περιβάλλον.  

Δείτε τις φωτογραφίες από τη δοκιμή του εξοπλισμού:


Φώτο   Ρεπορτάζ     Διονύσιος   Κούρτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου