Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

Επεισόδιο με Γκιουλενιστές στα Σύνορα – Προσπάθησαν να Μπουν στην Ελλάδα - Χειροπέδες από Τούρκους Αστυνομικούς

Επεισόδιο με Γκιουλενιστές στα σύνορα  – Προσπάθησαν να μπουν στην Ελλάδα -  Χειροπέδες από Τούρκους αστυνομικούς

- Δύο οικογένειες συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές γιατί ήθελαν να μπουν στην Ελλάδα
- Ως “Γκιουλενιστές” αναφέρονται από τα τουρκικά ΜΜΕ
- Οι δύο άνδρες ήταν πρώην εργαζόμενοι υπουργείων
- Τα τουρκικά ΜΜΕ με την... ευκαιρία υπενθυμίζουν την περίπτωση των 8 στρατιωτικών

Δύο ύποπτοι -κατά τις τούρκικες αρχές- Γκιουλενιστές συνελήφθησαν μαζί με τις οικογένειές τους, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα, δήλωναν οι αρχές ασφαλείας της γείτονος.
Οι δύο πρώην υπάλληλοι υπουργείων και οι οικογένειές τους, φαίνεται πως προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, τόνιζαν οι πηγές. Οι δύο οικογένειες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν κοντά στον Έβρο σε βορειοδυτική επαρχία της Ανδριανούπολης, καθώς προσπαθούσαν να βρουν μια βάρκα ώστε να περάσουν στην Ελλάδα, αναφέρουν τα δημοσιεύματα. Οι αρχές ασφαλείας βρήκαν πάνω τους 4000 ευρώ και 2000 τούρκικες λίρες.
Οι τέσσερις ενήλικες συνελήφθησαν ενώ τα παιδιά τους στάλθηκαν σε συγγενείς τους. Η αγγλόφωνη έκδοση της Daily Sabah, αναφέρεται στους συλληφθέντες ως Γκιουλενιστές, όρος όμως που χρησιμοποιείται κατά κόρον για οποιονδήποτε το καθεστώς Ερντογάν θεωρεί ύποπτο.
Το κείμενο της Daily Sabah, υπενθυμίζει ακόμα την περίπτωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα αλλά και πως αυτοί δεν εκδόθηκαν στην Τουρκία, παρά την πιεστική απαίτηση της γείτονος.

ΠΗΓΗ: Daily Sabah

Φώτο   Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου