Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζει να Προκαλεί η Άγκυρα -"Προβοκάτορας" ο Καμμένος Λέει ο Τούρκος ΥΕΘΑ

Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα - “Προβοκάτορας ο Καμμένος” λέει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις της Άγκυρας. Μετά τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, μπήκε στο παιχνίδι και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισικ. Ο Ισίκ αποκαλεί τον Πάνο Καμμένο προβικάτορα.

Νέα φραστική επίθεση της Άγκυρας εναντίον της χώρας μας πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά δια στόματος του τούρκου υπουργού Άμυνας Φικρί Ισίκ, ο οποίος με θράσος χαρακτηρίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμμένο "προβοκάτορα" ενώ δεν διαστάσει να καλέσει την κυβέρνηση «να βάλει τέλος στις ανεύθυνες» όπως χαρακτηρίζει, δηλώσεις του!

Ειδικότερα όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ σε ομιλία του στην τοπική οργάνωση του κόμματος στην Νικομήδεια ο Φικρί Ισίκ δήλωσε:

«Όποιος είναι εναντίον της Τουρκίας για εμάς αποτελεί σοβαρό θέμα. Με λύπη παρακολουθούμε τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, οι οποίες είναι αβάσιμες, ανεύθυνες και προβοκατόρικες. Εμείς τα προβλήματα μας τα λύνουμε με διάλογο. Τα προβλήματα δεν λύνονται με προκλήσεις αλλά με διάλογο. Κάνουμε έκκληση στην Ελλάδα να δώσει τέλος στις δηλώσεις αυτές και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για λύση όλων των θεμάτων με αμοιβαίο διάλογο».

Επιπλέον ο τούρκος ΥΠΑΜ ανέφερε τα εξής: «Φυσικά έχουμε άλυτα προβλήματα μεταξύ μας μέχρι τώρα. Αλλά η πρόκληση της επίλυσης αυτών των προβλημάτων είναι να συνεχιστούν τις διερευνητικές συνομιλίες. Η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να λύσουν τα προβλήματα τους μιλώντας
Αυτή είναι η θέση μας ως Δημοκρατία της Τουρκίας. Ως εκ τούτου, κανείς δεν γίνεται να δεχτεί ανεύθυνες και προκλητικές δηλώσεις».

Νωρίτερα είχε προηγηθεί φραστική επίθεση εναντίον του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου από το τουρκικό ΥΠΕΞ σύμφωνα με την οποία εκφράστηκε «η δυσαρέσκειά του για τη γλώσσα και το ύφος, του υπουργού Αμύνης της Ελλάδας Καμμένου, που είναι ασύνδετα με την πραγματικότητα, σε συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2017».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «στο πλαίσιο αυτό καταδικάζουμε και επιστρέφουμε στον ίδιο, τις αήθεις, ανάρμοστες και αβάσιμες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τη χώρα μας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας ο προαναφερόμενος».

Στην ίδια ανακοίνωση το τουρκικό υπ Εξ ισχυρίζεται πως «είναι ατυχές το ότι σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλος ο κόσμος και η περιοχή μας, φέρει τον τίτλο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας ένα άτομο, σε τέτοιο βαθμό απερίσκεπτο και ανελέητο, που αγνοεί ακόμη και τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας και δεν έχει ιδέα των βασικών διμερών κειμένων για την παράνομη μετανάστευση.


Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου