Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Εικόνες Ντροπής: Ουρές και Ένταση για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Είχε επικράτησε ένταση ενώ υπήρξαν και διαξιφισμοί μεταξύ των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί, για τη σειρά προτεραιότητας.

Ενας λαός που ψάχνει να έχει να φάει μέσα από τα προνοιακά επιδόματα.. Ενας λαός που στήνεται στις ουρές και μαλώνει με τον δίπλα για τη σειρά, για το βήμα… Μέσα στη βροχή. Περισσότεροι από 2.000.000 συμπολίτες μας έχουν επισκεφτεί την ηλεκτρονική σελίδα για να δουν αν το δικαιούνται…
Αυτό φαίνεται στην κατάντια που έχει περιπέσει ο κόσμος… Σκληρές οι λέξεις, αλλά αυτό δείχνουν οι εικονες που παρακολουθήσαμε στους τηλεοπτικούς δέκτες από στο Δήμο Αθηναίων από πολίτες που έσπευσαν προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Είχε επικράτησε ένταση ενώ υπήρξαν και διαξιφισμοί μεταξύ των πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί, για τη σειρά προτεραιότητας.
Πόσο μπορεί να συνεχίσει αυτή η κατάσταση; Ως newreport.gr δεν είμαστε κατά των προνοιακών επιδομάτων που θα βοηθήσει τον κόσμο να έχει τρόφιμα στο ψυγείο του (κι αν φτάσουν), ωστόσο δεν μπορούμε να μην καταγγείλουμε να μην επισημάνουμε την ωμή πραγματικότητα στην οποία έχει ζει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας.
Κι αυτό κύριοι της εξουσίας οφείλεται στις δικές σας μνημονιακές πολιτικές. Και η αναφορά όχι μόνο στη νυν κυβέρνηση, αλλά και στις προηγούμενες… Γιατί όλοι είστε υπεύθυνοι γι’αυτή την κατάντια… Είστε υπεύθυνοι για τη φτωχοποίηση ενός λαού.
Φόροι, ανεργία, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αυτό δε φέρνει ανάπτυξη. Εικόνες ντροπής σαν τις σημερινές φέρνει.


Φώτο   Ρεπορτάζ   Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου