Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Η Ρωσία Παραμένει σε "Καραντίνα"! Αποκλεισμός απ'το Παγκόσμιο Στίβου του Λονδίνου

Η Ρωσία παραμένει σε `καραντίνα`! Αποκλεισμός απ'το παγκόσμιο στίβου του Λονδίνου

Η διεθνής ομοσπονδία στίβου (IAAF) ανακοίνωσε πως η ομάδα της Ρωσίας -μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο- δεν θα συμμετάσχει ούτε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στο Λονδίνο.

Ο ρωσικός αθλητισμός παραμένει στο επίκεντρο ενός τεράστιου σκανδάλου ντόπινγκ και διαφθοράς, που αποκαλύφθηκε από τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA) και το οποίο προκάλεσε τον αποκλεισμό της χώρας από την IAAF, το Νοέμβριο του 2015, στερώντας από τους αθλητές της χώρας τη δυνατότητα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
“Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη να επιστρέψει στους αγώνες και ο αποκλεισμός της θα ισχύσει και στο παγκόσμιο του Λονδίνου”, ανακοίνωσε σχετικά ο πρόεδρος της “ομάδας κρούσης” της διεθνούς ομοσπονδίας, Ρούνε Αντερσεν, για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, μετά τη συνεδρίαση της IAAF στο Μονακό.
Προς το παρόν, αν θέλουν να μετάσχουν σε αγώνες, οι Ρώσοι αθλητές θα πρέπει να το αιτηθούν, με την προϋπόθεση να τεθούν υπό “ουδέτερη” σημαία και να αναμένουν την έγκριση από την IAAF. Θα πρέπει επίσης να μην εμπλέκονται με κανένα τρόπο με το σύστημα διαφθοράς της εθνικής ομοσπονδίας τους και να μην έχουν εργαστεί με τους προπονητές ή τους γιατρούς που ενέχονται σε υποθέσεις ντόπινγκ.
“Αναμενόμενη” χαρακτήρισε την απόφαση της IAAF ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, υπεύθυνος για τον αθλητισμό, Βιτάλι Μούτκο: “Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την διεθνή ομοσπονδία. Η Ρωσία παραμένει στο στόχαστρο και η απόφαση της ήταν αναμενόμενη. Έχουμε αλλάξει πολλά στην ομάδα μας για την καταπολέμηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών, αλλά η IAAF δεν μένει με τίποτα ευχαριστημένοι”, τόνισε σχετικά ο Ρώσος αξιωματούχος

Φώτο   Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ   Nionios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου