Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Υποδοχή με Συνθήματα στον Αλέξη Τσίπρα - Ένταση με Αστυνομικούςτο - Φώτο Ρεπορτάζ

Θεσσαλονίκη: Υποδοχή με συνθήματα στον Αλέξη Τσίπρα - Ένταση με αστυνομικούς [pics, vids]

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 10.30 στο πρωθυπουργικό γραφείο που στεγάζεται στο ΥΜΑΘ. Εκεί τον περίμεναν εργαζόμενοι...
στον ΟΛΘ, οι οποίοι έχουν ζητήσει από χθες να συναντηθούν μαζί του, χωρίς όμως να έχει κλειστεί ραντεβού.Από το Γραφείο του Πρωθυπουργού τους ενημέρωσαν ότι, λόγω φόρτου, δεν μπορεί να τους δεχτεί σήμερα ο κ. Τσίπρας και αυτό θα γίνει σε άλλη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να ανοίξουν ένα πανό, όμως κάτι τέτοιο δεν τους επετράπη από την αστυνομία.
Διαμαρτυρία με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του πρωθυπουργού στο ΥΜΑΘ πραγματοποιεί και ο Ζαφείρης Τζούτζιας, ιδιοκτήτης καταστήματος υαλικών στην περιοχή της Δελφών στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα εξαιτίας των εργοταξίων του Μετρό. Ο κ. Τζούτζιας βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση από το 2009 και σήμερα ήρθε έξω από το ΥΜΑΘ κρατώντας ένα πανό το οποίο αναγράφει: ''Κύριε πρωθυπουργέ τι θα κάνετε για εμάς τους επαγγελματίες που μας έχει καταστρέψει το Μετρό''.
Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση στις 11:00 έξω από το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα σούπερ – μάρκετ “Καρυπίδης”, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Συγκέντρωση συμπαράστασης προγραμματίζουν και μέλη του Π.Α.ΜΕ. Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες σε μια αδιέξοδη κατάσταση και διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους καθώς και τις θέσεις εργασίας χωρίς αλλαγή στις συμβάσεις με κουτσούρεμα των μισθών, αναμένεται να ζητήσουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό.
Να σημειωθεί ότι στις 12.00 ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο Down (Ροδοπόλεως 4, Καλαμαριά). Στη 13:00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΔΕΘ - Helexpo από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων, από 12 δομές φιλοξενίας του νομού Θεσσαλονίκης. Εκεί θα βρίσκεται και ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.

Πηγή: thestival.gr, voria.gr

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου