Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Τα Απίστευτα Γκάτζετ που Χρησιμοποιούσαν οι Κατάσκοποι -Πλούσιο Φώτο Ρεπορτάζ


Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν οι κατάσκοποι έπρεπε να ειναι πιο δημιουργικοί και σίγουρα η δουλειά της κατασκοπείας ηταν πολύ πιο δύσκολη απ' ότι ειναι σήμερα.

Χρησιμοποιούσαν περιστέρια με φωτογραφικές μηχάνες, κρύβανε πομπούς στα παπούτσια τους, τοποθετούσαν ακόμη κάψουλες στο πιο... απόκρυφο σημείο τους που μέσα έκρυβαν δολοφονικά αντικείμενα... Αυτα τα αντικείμενα και πολλά άλλα που χρησιμοποιούσαν οι κατάσκοποι στο παρελθόν εκτίθενται στο Διεθνές Μουσείο Κατασκοπείας (International Spy Museum).

H Daily Mail δημοσίευσε τις παρακάτω φωτογραφίες από το Μουσείο. 


Περιστέρι κατάσκοπος με φωτογραφική μηχανή... 

Γυαλιά όπου στην άκρη τους ήταν κρυμμένα σφαιρίδια υδροκυανίου. Ο πράκτορας που είχε συλληφθεί μπορούσε να επιλέξει να μασήσει αδιάφορα την άκρη τους κι έτσι θα έπαιρνε στον τάφο τα μυστικά χωρίς να τα αποκαλύψει στον εχθρό. Τα γυαλιά αυτά τα χρησιμοποίησε η CIA από το 1975 έως το 1977.Πίπα πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε απο τις Βρετανικές Ειδικές Δυνάμεις κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου


Ποιος θα υποψιαζόταν οτι ο πομπός θα ήταν στα περριττώματα.... 


Την κάψουλα αυτη, την έκρυβαν στο πιο... απόκρυφο σημείο...

Η Βουλγάρικη ομπρέλα με μηχανισμό που εκτόξευε δηλητηριώδη βέλη. Με αυτή δολοφονήθηκε το 1978 στο Λονδίνο ο αντιφρονούντας συγγραφέας Georgi Markov το 1978.


Kραγιόν που έκρυβε πιστόλι... των Ρωσικών Μυστικών Υπηρεσιών KGB
Ρολόι με κάμερα που χρησιμοποιούσαν στην Δυτική Γερμανία το 1979


Παπούτσια της Ρουμανικής Μυστικής Υπηρεσίας τα οποία χρησιμοποιούσαν για να κατασκοπεύουν διπλωμάτες των ΗΠΑ τις δεκαετίες του 60 - 70 


Γάντι πιστόλι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ (1942 - 45) 

 Κάμερα σε πένα τις CIA - Δεκαετία 70'


Κουμπί κάμερα της Ρωσικής KGB


Φώτο   Ρεπορτάζ     Ρεπόρτερ   Επιστήμονας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου