Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Προχωρεί το Έργο της Διάνοιξης του Δρόμου Προς την Παραλία Γιαλός Αθανίου Λευκάδας

%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%82_%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%82


Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της διάνοιξης του δρόμου προς την παραλία Γιαλός που είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου του 2015. Ευελπιστούμε μέχρι την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής σεζόν να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.
Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός είχε κατοχυρωθεί υπέρ της εταιρείας «ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» η οποία προσέφερε τη χαμηλότερη προσφορά (συνολική δαπάνη εργασιών 2.741.551,41 € με ΦΠΑ, που αντιστοιχεί σε Μέση Έκπτωση Προσφοράς 11,24 %). Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 3.060.000,00 με ΦΠΑ.

Τα προς κατασκευή έργα είναι: Αποκατάσταση οδού πρόσβασης παραλίας Γιαλού μήκους 2,66 km περίπου, η οποία διαμορφώνεται επί της υφιστάμενης χάραξης, ειδικά τεχνικά έργα (τοίχοι αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοίχοι από συρματοκιβώτια και φράκτη προστασίας από λιθοπτώσεις, φράκτες ανάσχεσης βραχοπτώσεων και επενδύσεις προστασίας πρανών (όπου απαιτηθούν), οπλισμένα επιχώματα κλπ.) και λοιπά σύνοδα έργα (διαμήκη και εγκάρσια έργα αποχέτευσης ομβρίων – αποστράγγισης (σωληνωτοί οχετοί, επενδεδυμένες αβαθείς τάφροι, κλπ), έργα σήμανσης- ασφάλισης κλπ.). 

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου