Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Επίδομα Αλληλεγγύης 2017: 3 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε

Επίδομα Αλληλεγγύης 2017: 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε
 Επίδομα Αλληλεγγύης 2017 - ΚΕΑ στο keaprogram.gr. Περίπου 700.000 είναι συνολικά οι δικαιούχοι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου.
Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ - Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση. Μπορεί να γίνει και από τον/τη σύζυγό του, είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr. Η εφαρμογή του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης - ΚΕΑ ξεκινάει τις επόμενες ημέρες.

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι για το Επίδομα Αλληλεγγύης 2017:
  • Για άγαμο προβλέπεται ποσό 200 ευρώ/μήνα,
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 100 ευρώ/μήνα,
  • Για κάθε ανήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 50 ευρώ/μήνα.
Οι δικαιούχοι για το ΚΕΑ - Κοινωνικό Ειδόδημα Αλληλεγγύης 2017 θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων, παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το ΚΕΑ - Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης 2017:
Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για τον άγαμο, ενώ το ποσό προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος  Κούρτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου