Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

“Βρέθηκε Σακουλάκι με Σκόνη” στον 16χρονο Μαθητή που Ξεψύχησε Χθες– Το Ξέσπασμα των Συγγενών

Βόλος: “Βρέθηκε σακουλάκι με σκόνη” στον 16χρονο μαθητή – Το ξέσπασμα των συγγενών
 
Την αποκάλυψη για τον μαθητή που ξεψύχησε χθες έκανε ο Διοικητής του "Αχιλλοπούλειου" Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινος...
"Βρέθηκε κάτι και αυτό είναι από πληροφορίες των γιατρών της ΜΕΘ", δήλωσε ο Διοικητής του "Αχιλλοπούλειου" Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινος, μιλώντας στο "Radio Marconi 96,1 F.M." εξηγώντας ότι, στον ρουχισμό του 16χρονου μαθητή που έφυγε από τη ζωή, από τους γιατρούς "βρέθηκε ένα σακουλάκι με σκόνη, η οποία δόθηκε στην Αστυνομία ως όφειλε να γίνει, οι λοιπές έρευνες γίνονται από την Αστυνομία.
Βέβαια ζητήθηκε ιατροδικαστική έκθεση και πάρθηκαν τοξικολογικές εξετάσεις από το αίμα και από τα ούρα του, για πιθανότητα να έχει κάνει χρήση ουσιών και για οτιδήποτε άλλο".
"Το παιδί ήρθε στα επείγοντα του Νοσοκομείου άσφυγμο και χωρίς ανάσα, το οποίο σημαίνει ότι  υπέστη σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα, ανακοπή πιθανόν, κάποια στιγμή πριν, στην μεταφορά, στο σπίτι του, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε αυτό", είπε ο κ. Δραμητινός και συνέχισε:
"Κατευθείαν στα επείγοντα αντιμετωπίστηκε ως ανακοπή, γιατί τα στοιχεία αυτά υπήρχαν τότε, έγινε μία εργώδης προσπάθεια ΚΑΡΠΑ, είναι η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση που γίνεται και εν τέλει μετά από λίγη ώρα πήρε μπρος η καρδιά του παιδιού και αναθάρρησαν όλοι. Έγιναν όλα τα δέοντα και μεταφέρθηκε κατευθείαν στην ΜΕΘ. Βέβαια, ξέρω ότι ο ασθενής ήδη στα επείγοντα και αυτό είναι από τις μαρτυρίες των γιατρών, είχε μυδρίαση, για εμάς τους γιατρούς η λέξη μυδρίαση σημαίνει ότι εγκεφαλικά είχε υποστεί βλάβη, ο άνθρωπος είναι σε σοβαρή κατάσταση.
Ανεβαίνει στη ΜΕΘ, έγινε μεγάλη προσπάθεια να σταθεροποιηθεί, όπου και σταθεροποιήθηκε για λίγη ώρα, αλλά ξαναυπέστη ανακοπή στη ΜΕΘ. Το ίδιο σενάριο πάλι, εκεί πέρα βέβαια με ειδικευμένους γιατρούς, διασωληνωμένος, έγινε μια μεγάλη προσπάθεια πάλι με καρδιοαναπευστική ανάνηψη, η οποία εν τέλει δεν προχώρησε, δεν σταθεροποιήθηκε ποτέ το παιδί, μέχρι που απεβίωσε. Κατά την διάρκεια της νοσηλείας στη ΜΕΘ από τους γιατρούς τους ίδους η διαβεβαίωση ήταν ότι συνέχιζε να υπάρχει μυδρίαση, δείγμα δηλαδή μεγάλης επιβάρυνσης της υγείας του παιδιού και δύσκολα αυτά τα περιστατικά ιατρικώς πάνε καλά", κατέληξε ο Διοικητής.
Το ξέσπασμα των συγγενών
Με τους απαρηγόρητους συγγενείς του 16χρονου, οι οποίοι αδυνατούν να πιστέψουν στην απώλεια του μικρού παιδιού, να μιλούν ανοιχτά, τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και σε συνάδελφους δημοσιογράφους, είτε για υπεύθυνους που θα το πληρώσουν, είτε για άγνωστους που έδωσαν ουσίες στον 16χρονο, οι Αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας και παρά το γεγονός της πανελλαδικής έκτασης που έχει πάρει η υπόθεση, εμφανίζονται ιδιαίτερα συγκρατημένοι ως προς τα συμπεράσματά τους. "Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη", δήλωσε
Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε ρεπόρτερ του e-Volos.gr και εξήγησε: "Κάθε ώρα που περνά καταφθάνουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες αξιολογούνται. Σε πρώτη φάση, λοιπόν κι ενώ είναι πολύ σημαντικό να δούμε τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων, βρισκόμαστε στο στάδιο της συλλογής και ταυτόχρονα διασταύρωσης, διερεύνησης και αξιολόγησης όλων των πληροφοριών".

Πηγή: e-volos

Φώτο   Ρεπορτάζ    Ρεπόρτερ   Επιστήμονας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου